Hajad száraznak és károsodottnak érződik? Lehet, hogy az avokádóolaj segíthet megerősíteni és ragyogást adni neki? Fedezzük fel ennek a csodás összetevőnek a titkát a gyönyörű hajért!

Mi az avokádóolaj?


Az avokádó az avokádófa gyümölcse, amely Mexikóban és a trópusokon, Afrikától Amerikáig őshonos, illetve a Földközi tenger mentén is termesztik. Neve az azték ""ahucatl"" kifejezésből ered. Az Aztékok már ismerték az avokádóolaj jótékony hatásait: a bőr kiszáradásának megelőzésére, illetve a haj táplálására használták.

Mik az avokádóolaj hajra gyakorolt jótékony hatásai?


A vitaminokban, karotinoidokban, omega 6-ban és 9-ben és egyéb tápláló összetevőkben gazdag avokádóolaj jól ismert helyreállító tulajdonságairól. Genetikai összetételének köszönhetően erősíti a hajat, serkenti a növekedését és biztosítja az egészséges, fényes haj számára elengedhetetlen hidratációt. Tanulmányok kimutatták, hogy az avokádóolaj simítja a hajszálakat, ami által a haj fényesebbnek és puhábbnak tűnik, mint valaha.
Ez a hipoallergén növényi olaj belülről puhítja és mélyen táplálja a hajszálakat a hajformázás megkönnyítéséért és a haj természetes rugalmasságának megóvásáért.
És érdekel még egy jótékony hatás, amely az avokádóolajhoz köthető? A benne lévő fitoszterolok a káros UV-sugárzás ellen hatnak. A száraz haj számára, amelynek mély táplálásra van szüksége ez a termék szinte elengedhetetlen.

Hogyan használd az avokádóolajat?


Ez a csodálatos olaj kiváló a száraz hajszálak mindennapos ápolására. De miben is található meg ez a különleges összetevő? Az olyan hajápolási termékcsaládok, amelyeket kifejezetten a száraz, hullámos haj igényeire fejlesztettek ki gyakran tartalmaznak avokádóolajat.
A profik tanácsa: az avokádóolajat alkalmazd hajpakolásként a haj hosszán, meleg törülközőbe tekerve és a langyos vizes leöblítés előtt néhány óráig hagyd állni.
Emellett pedig a hajszárítás előtt használj olyan krémet, amely egyszerre tartalmaz avokádóolajat és shea vajat is! Egy kis adagot melegíts fel a tenyeredben és hajszárítás előtt vidd fel a nedves hajadra. Nincs is jobb az alapos hidratálásnál a puha, fényes és gyönyörű hajért!


By PureTrend

Copyright: Fotolia