Az organikus citromfű illóolajak 7 szépség előnye

Az aromás trópusi citromfű növény, Indiában őshonos és a neve ellenére valójában nem kapcsolódik a citrusfélék családjához. Ez a friss és gyümölcsös citrom illatú organikus illóolaj egy erőteljes kivonat, amelyet rengeteg szépségápolási célra felhasználhatunk. A történelem folyamán számos felhasználása ismert, a test és az elme stressztelenítésétől a bőr tisztításáig. Néhány ragyogó bőrápoló és szépség előnye az organikus citromfű illóolajnak.

1. Kezeli a zsíros bőrt
Az organikus citromfű illóolaj egyik legnagyobb szépségápolási előnye, hogy segít csökkenteni a zsírosságot és kordában tartani a fénylést. Ezért használják ezt az összetevőt a bőrápolási termékekben természetes összehúzó szerként a zsír felesleges mennyiségének csökkentésére.

2. Mesés illat
Finom, friss citrus illatának köszönhetően az organikus citromfű illóolaj mára természetes választássá vált a szépségápolási termékek között természetes vonzerejű és pikáns illata miatt.

3. Akne elleni tulajdonságok
A citromfüvet évszázadok óta természetes gyógymódként használják a fertőzések megelőzésére és a sebek gyógyítására. Tudományos kutatások alátámasztották azt a történelmi hiedelmet, miszerint a citromfű antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a bőrápoló készítmények részeként most nagyszerű eszközzé teszik a pattanást okozó baktériumok leküzdésében.

4. Fürdéssel egybekötött stresszoldó
Számos tanulmány talált olyan bizonyítékot, ami alátámasztja az aromaterápiás illóolajok nyugtató hatását mind a testre, mind az elmére. Az organikus citromfű illóolaj csodálatos illata pedig remek módja az érzékek ellazításának és a bőr kényeztetésének.  

5. Tisztítja a bőrt
A szerves citromfű illóolaj olyan tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek tökéletesek a bőrápoláshoz. Ezek a jellemzők segítenek eltávolítani a szennyeződéseket, méregteleníteni a bőrt és tiszta érzetet kelteni.  
 
6. Antioxidáns előnyök
Az antioxidánsok jót tesznek, mivel segítenek semlegesíteni a káros gyököket, amelyek hátrányos hatással lehetnek a bőrödre. Természetes antioxidánsként a szerves citromfű illóolaj a szabadgyökök elleni harcban egy új védelmi szerepet tölt be!

7. Elősegíti a jó éjszakai alvást
Nyugtató tulajdonságainak köszönhetően az álmosító illat mellett az organikus citromfű illóolaj segíthet abban, hogy egy még inkább békés éjszakai pihenésbe kezdhess.

Ha saját magad is szeretnéd megtapasztalni az organikus citromfű illóolaj erejét, akkor itt találod meg: Garnier Organics Fresh Lemongrass Detox Gel Wash és Fresh Lemongrass Balancing Moisturiser.