Zsír és Mitesszerek: Mi a kapcsolat kösztük és hogyan kell őket kezelni?

A zsíros bőr sok szempontból szépség áldás lehet. Természetes zsírozás megőrzi a bőrt és megakadályozza a kiszáradást, ami azt jelenti, hogy a ráncok kialakulása általában sokkal hosszabb ideig tart, mint a száraz bőrű nőknél. A zsíros bőr általában hajlamosabbak a mitesszerekre, a foltokra és még a pattanásokra is - de miért? És mi a legjobb módszer a mitesszerek kezelésére?

Mi a mitesszerek és foltok oka?

A tested egy faggyú nevű természetes olajat termel, amely elősegíti a bőröd számára kedvező védőgát kialakulását. A zsíros bőrtípussal rendelkező emberek hajlamosak túltermelni ezt az olajat, amely aztán a környezetből származó szennyeződéssel, a sminkkel és az elhalt hámsejtekkel együtt eltömítheti a pórusokat. Mivel a pórusoknak szabadon járható autópályáknak, nem pedig zsákutcáknak kellene lenniük, ezek az elzáródások felelősek a mitesszerekért és pattanásokért. Szerencsére a zsíros bőr kezelése és a mitesszerek és foltok kialakulásának megakadályozása egyszerűbb, mint gondolnád. Ne csábulj el, hogy megsanyargasd őket, attól csak gyulladt és izgatott lesz a bőröd, a válasz a könnyen követhető bőrápolási rutinban rejlik.

3 lépés a mitesszerek és foltok kezelésére

ELSŐ LÉPÉS:Válaszd ki a megfelelő tisztítószert
Kezdd azzal, hogy kidobod a szárító szappanokat és inkább tisztítsd meg alaposan a bőrödet reggel és este. Meg fogod látni, hogy vannak szappan nélküli lehetőségek mind a hagyományos tisztítószerek, mind az arclemosók között. Keress olyan nyugtató oldatot, például egy tisztító gélt, amely szalicilsavat tartalmaz, amelyről ismert, hogy segít eltávolítani a faggyú felesleget és a szennyeződéseket. A Pure Active Charcoal Anti Blackhead mitesszerek elleni tisztító gélünk egy kifejezetten erre a célra tervezett naponta használatos lemosó, amely segít az eltömődött pórusok kitisztításában, a mitesszerek szemmel látható csökkentésében és a felesleges olaj eltávolításában.

MÁSODIK LÉPÉS:Távolítsd el az elhalt hámsejteket
A hámlasztás jó módja annak, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtek és szennyező anyagok természetes felhalmozódásától, amelyeknek a bőr általában ki van téve. Ez tisztábban fogja tartani a pórusokat és felszabadítja az új friss bőrsejteket a felszín alatt. A Pure Active 3 az 1-ben lemosó, bőrradír és maszk egy innovatív formula, amely a szén tisztító hatásának természetes erejét használja titkos fegyverként még a legellenállóbb mitesszerek és foltok ellen is! Még jobb, hogy úgy tervezték, hogy az lemosóként, bőrradírként és maszkként is használható legyen.

HARMADIK LÉPÉS: Használj maszkokat és hidratálókat
Egy speciális arcmaszk rendszeres használata segíthet a pórusokban fennmaradó eltömődések megszüntetésében. Bizonyos maszkok természetes, a foltokkal küzdő összetevőket tartalmaznak, mint például a szén és az agyag, amelyek kiváló tisztítók és hatékonyan eltávolítják a felesleges olajat, méreganyagokat és szennyeződéseket a bőrről. Gondolj ezekre az összetevőkre úgy, mint a bőr tisztításához használt mini porszívókra. A Pure Active Charcoal Anti-Blackhhead lehúzható arcmaszk egy folyékony maszk, amely először megszilárdul, amit követően egyfajta szalagként lehet lehúzni a bőrről, miközben magával viszi a szennyeződéseket. A napi rutin végső simításaként soha ne felejts el hidratálni - a zsíros bőrnek is hidratálásra van szüksége a megfelelő működéshez. Válassz egy könnyű formulát, amely anélkül hidratálja a bőrt, hogy még több olajjal terhelné azt meg.

A zsíros bőr és az azzal járó mitesszerek és foltok kezelését nem kell túlbonyolítani - ha betartod a lépéseinket, akkor olyan könnyű lehet, mint az egyszeregy.