first fixed slider

FENNTARTHATÓSÁGI KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSUNK 5 LÉPÉSBEN

 

Green Beauty module 3

Több szolidaritás és befogadás

Szolidaritási vásárlási programjaink és a Plastics for Change-el való partnerségünk révén 1431 közösséget támogatunk.

Elköteleztük magunkat amellett, hogy 2025 végére 1500 közösséget segítsünk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Zöldebb tudomány és összetétel

2022-ben a termékformuláink összetételében 82%-os* biológiai lebonthatóságot értünk el, a nyersanyagaink pedig 63%-a bioalapú vagy bőséges ásványi anyagokból származik.

2025-re új, nagy teljesítményű termékformulákkal állunk elő, melyek tiszteletben tartják a hajat, a bőrt, és olyan zöld tudományokat használnak, mint a biotechnológia.

*Az OECD 301-es vagy azzal egyenértékű tesztek szerint.

TUDJON MEG TÖBBET

Green Beauty module 4
Green Beauty module 5

Több újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolás

2022-ben 15 800 tonna új műanyag felhasználását mellőztük azáltal, hogy újrahasznosított műanyagokat használtunk. A PET műanyagaink 83%-a újrahasznosított anyagokból származnak.

2030-ra minden termékünk 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül, és 100%-ban újrahasznosítható, újratölthető vagy újrafelhasználható lesz.

TUDJON MEG TÖBBET

Több megújuló energia

2005 óta gyáraink és elosztóközpontjaink 55%-kal csökkentették vízfogyasztásukat és 82%-kal a CO2-kibocsátásukat.

2025-re ipari üzemeink 100%-a megújuló energiát fog használni.

TUDJON MEG TÖBBET

Green Beauty module 6
Green Beauty module 7

A Cruelty Free International által jóváhagyott

A Garnier összes termékét hivatalosan jóváhagyta a Cruelty Free International, az állatkísérletek megszüntetéséért küzdő vezető szervezet, a Leaping Bunny program részeként.

TUDJ MEG TÖBBET

2021. évi Fenntarthatósági jelentés

Ha többet szeretnél megtudni tevékenységeinkről és a 2019 óta megtett előrelépéseinkről, elérhetővé tettük a 2021-as fenntarthatósági jelentésünket, hogy átlátható információkkal szolgálhassunk a fenntarthatóság felé vezető utunkról.

PILS link

Az ökológiai és társadalmi lábnyom címkézése

Fedezze fel kedvenc Garnier hajápolási termékeinek ökológiai és társadalmi hatását, így fenntarthatóbb alternatívát választhat.

TUDJON MEG TÖBBET

first fixed slider

MIÉRT ÓVJUK AZ ÓCEÁNOKAT?

 

Plastics For Change

2020-tól kezdve a Garnier a Plastics for Change-el együttműködve a műanyaghulladék erőforrásként való felhasználását tűzte ki célul, miközben társadalmi kérdésekkel foglalkozik egy óceáni műanyaggyűjtési és újrahasznosítási projekt révén Indiában, amely a műanyaggyűjtők és családjaik számára is lehetővé teszi a megélhetésük javítását.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Plastics for change
Ocean Conservancy

Az óceán védelme a legnagyobb veszélyektől

1986 óta az Ocean Conservancy® önkéntesei több mint 162 000 tonna szemetet szedtek össze a tengerpartokról és a vízi utakról világszerte.

TUDJON MEG TÖBBET

Megcsináltuk!

2019 óta a Garnier büszkén együttműködik az Ocean Conservancy-vel, hogy világszerte motiválja a fogyasztókat és a munkavállalókat a tengeri ökoszisztémák megőrzésére. Eddig 804 résztvevő világszerte több mint 60,6 tonna szemetet gyűjtött össze a strandokról és a vízfolyásokról a takarítási napok során.

TUDJON MEG TÖBBET

Plastics on the beach
first fixed slider
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • A szolidáris vásárlási program olyan embereknek biztosít hozzáférést a munkához és fenntartható jövedelemhez, akik általában ki vannak zárva a munkaerőpiacról. Elkötelezettek vagyunk a méltányos kereskedelem elveinek megvalósítása mellett az ellátási lánc egészében, és szeretnénk segíteni a termelőknek és a dolgozó embereknek jövedelmük és megélhetési színvonaluk növekedésében. Emellett képzést is biztosítunk, hogy fejlesszük gazdálkodási készségeiket és a biogazdálkodással kapcsolatos legújabb ismeretekkel látjuk el őket.

 • Számos kistermelő számára megkönnyítjük az egészségügyi szolgáltatásokhoz és a szociális védőmechanizmusokhoz való hozzáférést. 2022-ben a szolidáris vásárlási programunk 1431 szociális vagy pénzügyi kihívásokkal küzdő közösségnek segített abban, hogy munkahelyekhez és tisztességes jövedelemhez jusson, vagy megtartsa azt. Emellett olyan civil szervezetekkel is együttműködünk, amelyek társadalmi felelősségvállalási és szolidaritási programokon keresztül világszerte támogatják a kiszolgáltatott közösségeket.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • A Garnier beszállítói kiválasztásakor figyelembe vesz: az ismert forrásból származó anyagok nyomon követhetőségét, etikai kérdéseket, környezetre gyakorolt hatásokat és társadalmi tényezőket is. Azt akarjuk, hogy alapanyagainkat felelősségteljes és fenntartható módon állítsák elő és takarítsák be. Ebbe beletartoznak a gazdálkodók, a használt földterületek, a gazdálkodás menete, a helyi közösségek és a beszerzés sok más szempontja is.

 • A Garnier márka fontosnak tartja a fenntartható beszerzést, hiszen célunk, hogy megújuló anyagaink bőségesen regenerálódjanak, növeljék a biológiai sokféleséget és csökkentsék a környezeti hatásokat.

 • Az olyan programokon keresztül, mint a Respectful Bee Welfare, a Garnier márka fenntartható módon vásárol felelős méhészek és beszállítók hálózatától minden méhből származó termék nyersanyagához. Egy másik példa erre a szolidáris vásárlási projektünk, amelyet 2019-ben indítottunk el a Pronatura és a MexiAloe szervezetek partnerségével együttműködve. Ez a program, amely 2022-ben 4 faluban 56 kedvezményezettet támogatott, segíti a családokat abban, hogy biogazdálkodási gyakorlatot alkalmazzanak, beleértve a biológiai sokféleség megőrzésére irányuló kezdeményezéseket a gazdaságukat körülvevő védett rezervátumokban.

 • Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a biológiai sokféleség és a bolygó védelme mellett, a zöld tudomány segítségével ugyanazt a minőségi eredményt kínáljuk fogyasztóinknak, miközben biztosítjuk, hogy minden Garnier termék fenntarthatóbb legyen. Ma a bioalapú összetevőink 89%-a fenntartható forrásból származik. A fenntartható beszerzés a csomagolás terén is prioritás számunkra. 2022-ben a termékismertetőinkhez és hajtogatott dobozainkhoz használt papír és karton 98,5%-a olyan fenntarthatóan kezelt erdőkből származó anyagokból készült, amelyek olyan minősítésekkel rendelkeznek, mint az FSC®.

 • Új termékeink 99%-a jobb társadalmi vagy környezeti lábnyommal rendelkezik mint azelőtt. 
  Ipari telephelyeink CO2-kibocsátását 82%-kal* csökkentettük, annak ellenére, hogy 95%-kal több terméket gyártunk, mint 2005-ben. Napról napra egyre több természetes összetevőt vásárolunk fenntartható forrásból, ami minden termékkategóriánkban természetes összetevőket tartalmazó termékeket jelent. 2022-ben javítottuk gyáraink fenntarthatóságát, és csökkentettük az új műanyagok használatát a csomagolásainkban.
  * 1. és 2. SZEMLE - A GARNIER MÁRKÁRA VONATKOZÓ PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK

 • A zöld tudomány magába foglalja az összes tudományos ismeretet, beleértve a természetes nyersanyagok fenntartható és környezetbarát módon történő átalakításának módját, hogy a természetes nyersanyagokat rendkívül hatékony összetevőkké alakítsák át olyan folyamatok révén, mint az extrakció vagy fermentáció. A Garnier a legújabb élettudományi ismereteket használja fel, hogy a természet erejét felszabadítsa nagy teljesítményű, fenntartható termékeiben. Jelenleg a zöld tudomány segítségével kivont Cg-vitamint és hialuronsavat használjuk.

 • Olyan mezőgazdasági gyakorlatok, amelyek segítenek a természetes összetevők olyan módon történő előállításában, amely megőrzi az ökoszisztémákat és csökkenti a környezeti hatásokat. Ez jelentheti a kevesebb vízfelhasználást, a kevesebb szén-dioxid-kibocsátást és a hulladék csökkentését.

 • A Garnier úttörő szerepet vállalt a nagyobb átláthatóság felé vezető mozgalomban, és 2017 óta nyilvánosságra hozza az összetevők eredetét. 2020 júniusában új címkézési rendszert vezettünk be a termékeink környezeti és társadalmi lábnyomára vonatkozóan, hogy segítsük a fogyasztókat a fenntarthatóbb termékválasztási folyamatban.
  Napról napra egyre több természetes összetevőt szerzünk be fenntartható forrásból, és természetes eredetű összetevőket kínálunk minden termékkategóriánkban, beleértve a biotermékek új választékát is. Javítottuk gyáraink fenntarthatóságát, csökkentettük az új műanyagok használatát csomagolásainkban, és növeltük az újrahasznosítottság arányát. 
  Zöld szépségstratégiánk lehetővé teszi számunkra, hogy a szépség holisztikus megközelítése révén további előrelépést érjünk el. Ez magában foglalja a termékeink életciklus-hatásainak javítására, a természeti erőforrások megőrzésének elősegítésére, a tiszta energia felhasználására és a hulladékkeletkezés megelőzésére vonatkozó kötelezettségvállalásokat.

 • Életciklus-értékelési folyamatunk részeként laboratóriumaink több éven keresztül mérik termékeink ökológiai lábnyomát. Termékformuláink biológiai lebonthatóságának javítására, valamint termékeink vízfogyasztásának és a vízi környezetre gyakorolt hatásának csökkentésére összpontosítunk.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • A legtöbb műanyag, amelyet a Garnier ma a csomagolásaiban használ PET (polietilén-tereftalát), PP (polipropilén) és PE (polietilén). Ezek az anyagok többször újrahasznosíthatók és újrahasználhatók, és a leggyakrabban újrahasznosított műanyagok a világon.
  A PCR (Post-Consumer Recycled) műanyagokat újrahasznosítják a fogyasztási cikkekből származó műanyagok hulladékokból. A Garnier elkötelezte magát arra, hogy 2025-ra 100%-ban kizárólag PCR műanyagokat vagy bio forrásból származó műanyagokat fog használni.
  A Garnier úgy véli, hogy a mi felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy termékeink mely részei újrahasznosíthatók. Videókat és oktatóanyagokat készítettünk a különféle műanyagtípusokról és különféle újrahasznosítási folyamatokról.

 • Stratégiánkat arra alapozzuk, hogy környezetbarátan tervezett csomagolásokat használjunk négy fő szempont szerint: újrahasznosított anyagok felhasználásával, újratervezéssel és innovációval, újrafelhasználással és újrahasznosítással.

  • Innovációk

  2020-ban izgalmas műanyag-csökkentő innovációkat indítottunk útjukra, mint a Botanic Therapy szilárd sampon, amelynek csomagolása különleges „műanyagmentes” megoldással, 100% FSC-tanúsítvánnyal ellátott kartonból készül. A Botanic Therapy környezetbarát csomagolása 80%-kal csökkenti a samponjainkhoz felhasznált műanyagok mennyiségét. Illetve a Garnier Bio Hemp hidratálókrém kartont tartalmazó tubusba került, ezt a megoldást más termékekre is kiterjesztjük majd az idei év során.

  • Meglévő termékek

  Célunk az, hogy könnyítsük a csomagolásainkban használt műanyag mennyiségét, és szűz műanyag helyett újrahasznosítható vagy újrahasznosított műanyagot használjunk. Ehhez nagy mennyiségben, lehetőleg helyi forrásból van szükség használat után újrahasznosított műanyagokra és más fenntartható anyagokra. A csomagolóanyag-szállítóinkkal és a műanyaggyártókkal szoros együttműködésben dolgozunk ki robusztus PCR ellátást, azzal a céllal, hogy 2025-re ez elérje a 100% -ot.

  • Eredmények

  2020-ban újrahasznosított műanyagok használatával 9019 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg. 2021 februárjától kezdődően minden Fructis flakon 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül Európában és az Egyesült Államokban. 
  2025-re a Garnier célja, hogy csomagolásai egyáltalán ne tartalmazzanak szűz műanyagot, és minden műanyag csomagolása újrahasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen, ami évente több mint 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítását teheti lehetővé.

  • Közösség

  Együttműködünk a Plastics for change társadalmi szervezettel és több tonna műanyagot fogunk újrahasznosítani, illetve stabil jövedelmet és a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítunk szemétszedőknek Indiában. Úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk az is, hogy ösztönözzük fogyasztóinkat az újrahasznosításra. Ily módon csökkenteni tudjuk a műanyagok környezetbe kerülését.

 • Az újrahasznosítható műanyagot összegyűjtik, tisztítják és típus szerint szétválogatják. Ezután felaprítják, átmossák, megolvasztják és pelletekké vagy granulátumokká alakítják. Ezt a szemcsés műanyagot új csomagolásokhoz használják.

  A L'Oréal csoport konzorciumot hozott létre a CARBIOS céggel a biotechnológia fejlesztése érdekében az újrahasznosításban. * A Garnier pedig felhasználja ennek a folyamatnak az eredményeit új csomagolások tervezésekor, elősegítve a körforgást.

    *A CARBIOS egy enzimatikus bio-újrahasznosítási eljárást fejlesztett ki a műanyagokra, amely a polimereket az eredeti alkotóelemeikké (monomerekké) bontja le. A szétválasztás és a tisztítás után a monomerek újra felhasználhatók olyan műanyag előállításához, amelyek teljesítménye hasonló a szűz műanyaghoz, anélkül, hogy az újrahasznosítási folyamat során veszítene értéből.

 • A Garnier kötelezettséget vállal az újrahasználható vagy újratölthető rendszerek népszerűsítésére, új partnerségek és modellek kikísérletezésével. Együttműködünk a LoopTM vállalattal (az Egyesült Királyságban) olyan innovatív körforgású bevásárló platformok építésében, amelyek az egyszer használatos eldobható csomagolást hosszú távon újra felhasználható műanyag csomagolással helyettesítik.

 • A szűz műanyag olyan újonnan előállított műanyag, amelyet korábban még soha nem használtak termékekben vagy nem dolgoztak fel. Az újrahasznosító üzemek a fogyasztók által kidobott szűz műanyagot használják alapanyagként.

  A Garnier célja 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítása évente. Újragondoljuk csomagolásainkat, hogy 2025-re újrafelhasználhatóak, újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak legyenek. Addigra minden termékünk szűz műanyag nélkül fog készülni, ami helyett 100% -ban használat után újrahasznosított (PCR) vagy bio-forrásból származó műanyagot fogunk használni.

 • A Garnier vállalja, hogy csökkenti a csomagolásai súlyát és méretét, a kupakok és a műanyag flakonok újratervezése, a tasakok méretének csökkentése, illetve a tasakok betéteinek eltávolítása által. Új, műanyagmentes csomagolásokat és új alternatívákat is keresünk az egyszer használatos csomagolások helyettesítésére. 
  Műanyag csomagolásaink súlyának csökkentésével 2020-ban több mint 486 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • Minden üzemünk folyamatosan tesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért az energiahatékonyság növelésével az épületek jobb tervezése és szigetelése, valamint energiahatékony technológiák alkalmazása révén az ipari folyamatokban, illetve több megújuló energia helyben történő beszerzése révén.

  Az ilyen típusú erőfeszítéseknek köszönhetően 2005. és 2020. között 69% -kal csökkentettük a karbonlábnyomunkat. Célunk, hogy minden ipari létesítményünk karbon-semleges legyen 2025-re. Ezt az egyes telephelyekhez legjobban megfelelő technológiák használata révén fogjuk tudni elérni: biometanizálás, napelemek, biomassza, szélenergia stb.

 • Gyárainkban és elosztóközpontjainkban folytatjuk az energiafelhasználás optimalizálását azzal a céllal, hogy 2025-re 100% -ban megújuló energiát használjunk.

 • A fenntartható gyár az, amely megújuló energiát használ és karbon-semleges.

 • A Garnier az üzemeiben átgondolja a vízfelhasználást annak érdekében, hogy jelentősen csökkenthesse ipari vízfogyasztását. Már van három a vizet visszaforgató gyárunk, ahol az ipari vízfelhasználás (például tisztításhoz és hűtéshez) 100% -át újrahasznosítják, újratisztítják vagy újra felhasználják. Ezekhez a folyamatokhoz nincs már szükségünk édesvízre.

  A jó minőségű víz belső ciklusban történő kezelése és újrahasznosítása révén csökkentjük a vízfogyasztást és a gyár környezeti hatását. Célunk, hogy 2030-ra gyáraink 100%-a vizet visszaforgatóvá váljon.

 • Termékeink környezeti hatásainak csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként támogatni fogjuk a Garnier minden ipari létesítményének karbon-semlegessé válását és 100% -os megújuló energia alkalmazását az elkövetkező öt évben.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • Annak érdekében, hogy a kozmetikai iparon kívül is pozitív hatást gyakoroljunk, partnerségre léptünk az Ocean Conservancyvel, egy olyan civil szervezettel, amely több mint 30 éve küzd az óceánokban található műanyagok ellen. Együtt fogjuk felhívni a figyelmet az óceánok és strandok megtisztításának szükségességére, és arra ösztönözzük alkalmazottainkat és fogyasztóinkat, hogy vegyenek részt az Ocean Conservancy éves partmenti takarításában, amely a világ legnagyobb egynapos önkéntes eseménye, amely az óceánokban lévő műanyagok elleni küzdelemnek van szentelve. Eközben a Garnier egy lépéssel tovább lépett az óceánok védelmében, amikor megnyitotta első műanyaghulladék-gyűjtő központját Indiában, amely az egyébként az óceánba kerülő műanyagokat célozza meg. Reméljük, hogy ezek a kezdeményezések nemcsak a környezetre, hanem a helyi közösségre is nagy hatással lesznek. Az első évben 2000 tonna óceánba kerülő műanyagot szeretnénk összegyűjteni, a központban dolgozó 50 ember és a helyi közösség 300 hulladékgyűjtőjének segítségével.

 • A műanyagszennyezés az elmúlt évtizedekben nagy problémává vált. A világ jelenleg évente több mint 350 millió tonna műanyagot termel, és a műanyagnak csupán 20%-át hasznosítják újra bolygónkon. A maradék hulladék, amely szennyezi a környezetünket. Az előállított műanyag több mint 75%-a hulladékká vált. A hulladékszennyezés veszélyezteti az élővilágot és a természetes ökoszisztémákat, és hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.

2021. évi Fenntarthatósági jelentés

Ha többet szeretnél megtudni tevékenységeinkről és a 2019 óta megtett előrelépéseinkről, elérhetővé tettük a 2021-as fenntarthatósági jelentésünket, hogy átlátható információkkal szolgálhassunk a fenntarthatóság felé vezető utunkról.