first fixed slider

Mivel a környezetvédelem, a klímaváltozás korunk legnagyobb társadalmi kihívásai közé tartozik, és régiónkat is érinti, a Green Beauty keretében a magyarországi PET Kupa szervezettel működünk együtt a tiszta Tiszáért, folyóvizeink védelmében.

Az úgynevezett PET Kalózok annak a hatalmas PET palack áradatnak üzennek hadat, amely évről évre elárasztja a Tisza-folyót. A Tisza-menti települések segítségével a szemétgyűjtésből, a környezetszennyezés ellen indított harcból szórakoztató-ismeretterjesztő eseményt varázsoltak, és több millió db PET palack súlyának megfelelő szennyező anyagtól tisztították meg a folyót az évek során újra és újra.

PET Kupa 01

 

Tevékenységüket nem csak a természet hálálja meg, de különböző díjak formájában a társadalom is. Ezek közül néhány:
- HIGHLIGHTS OF HUNGARY KURÁTORI DÍJ, 2019
- AZ ÉV CIVIL SZERVEZETI ÖNKÉNTES PROGRAMJA, 2019
- OZONE ZÖLD DÍJ I. HELYEZETT, CIVIL SZERVEZET KATEGÓRIA, 2017

Tevékenységeik a tiszai hulladékszennyezés felszámolására:
- az éves PET Kupa hajósversenyek, avagy szemétderbik megrendezése a Tiszán és a Bodrogon
- szakmai találkozók, kerekasztal beszélgetések összehívása
- céges csapatépítők szervezése: hajózás, szemétszedés, honismeret
- hulladékmonitoring, avagy a hulladékhelyzet felmérése a Tisza ártéri erdeibe
- környezetvédelmi kiállítás a Tiszáról
- ismeretterjesztés filmek készítésével
- önkéntesek verbuválása a szaporodó feladatok ellátására.

PET Kupa 02

 

A PET Kupának egyik fő hajtó motorja az önkéntesség. Minden szervező és segítő rengeteg időt és energiát áldoz a közös misszióra, miszerint meg szeretnék tisztítani éltető folyónkat, amely évtízezredek óta alakítja kultúránkat, hazánkat, éghajlatunkat. Csatlakozz te is, próbáld ki és tapasztald meg, milyen ennek a szemléletformáló, mindenre kész, befogadó társaságnak a tagjává válni! 

Szeretnél még többet tenni a bolygóért? Nem is lehet könnyebb! Vásárold meg kedvenc Garnier termékeid a DM üzletekben szeptember 29. és október 12. között, és a Garnier minden eladott termék után 40 Ft-ot adományoz a Pet Kupa szervezetnek a Tisza megtisztításáért.

A promóció minden Garnier termékre vonatkozik. Az eladási adatokat a partner biztosítja. A Garnier márka vállalta, hogy 2023. január 31-ig a Pet Kupa szervezet részére folyósítja az adomány összegét. A Pet Kupa szervezet kötelezettséget vállalt arra, hogy ezt az anyagi forrást a PET Kupa elnevezésű környezetvédelmi programjának támogatására fordítja, amelynek célja élővizeink tisztaságának megóvása és javítása, elsősorban a Tisza területén.