Több szolidáris beszerzés

2019-ben tevékenységeink 670 közösséget támogattak világszerte.
2025-re 800 közösség lesz részese szolidáris beszerzési programjainknak.

Hogyan segíti a Garnier a gazdákat?

A szolidáris beszerzési program a munkaerőpiacról általában kirekesztett emberek számára biztosít munkalehetőséget és fenntartható jövedelmet. Elkötelezettek vagyunk a fair trade gyakorlatainak átültetésére az ellátási lánc egészébe, a gazdálkodók és a munkavállalók támogatásáért és bevételeik és megélhetésük javításáért. Továbbá képzéseket is biztosítunk a mezőgazdasági készségeik fejlesztése és a biogazdálkodással kapcsolatos legújabb ismeretek átadása céljából.Hogyan segíti a Garnier a helyi gazdaságot?

Sok kis gazdálkodó számára megkönnyítjük az egészségügyi szolgáltatásokhoz vagy a jóléti védelmező mechanizmusokhoz való hozzáférést. 2019-ben szolidáris beszerzési programunk lehetővé tette 670 társadalmi vagy pénzügyi kihívásokkal küzdő közösség számára a munkához jutást vagy a munkahely és a tisztességes jövedelem megtartását. Társadalmi szervezetekkel is együttműködtünk annak érdekében, hogy világszerte szociálisan felelős vagy szolidáris beszerzési programokkal segítsük a közösségek támogatását.

Több természetes összetevő & green science

2019-ben új samponjaink és hajápolási készítményeink biológiai lebonthatósága átlagosan 91% volt.* 2025-re új, nagy teljesítményű és kíméletes formulákat fogunk létrehozni, olyan Green Sciences (zöld tudományok) erejével, mint például a biotechnológiák. * Az OECD 301 vagy azzal egyenértékű tesztek szerint.

Mit jelent a fenntartható forrás?

Amikor a Garnier kiválasztja a beszállítóit, figyelembe veszünk etikai kérdéseket, környezetre gyakorolt hatásokat és társadalmi tényezőket is. Azt akarjuk, hogy alapanyagainkat felelősségteljes és fenntartható módon állítsák elő és takarítsák be. Ebbe beletartoznak a gazdálkodók, a használt földterületek, a gazdálkodás menete, a helyi közösségek és a beszerzés sok más szempontja is.


Miért fontos a fenntartható beszerzés?

A Garnier úgy véli, hogy a fenntartható beszerzés fontos, mivel célunk annak biztosítása, hogy a megújuló anyagok bőséges módon regenerálódjanak, fokozva a biodiverzitást és csökkentve az éghajlatváltozásra gyakorolt hatást.


Hogyan tudjuk megvédeni a biodiverzitást?

Olyan programokon keresztül, mint például a méhekkel kíméletes programunk, amelynek keretében a Garnier fenntartható módon szerzi be a méhektől származó összes összetevőjét, felelős méhészek és beszállítók hálózatán keresztül. Egy másik példa a fenntartható forrásra a PRONATURA-val együttműködésben megvalósított szolidáris forrásprogramunk, amely 23 mexikói családnak segít ökológiai gazdálkodási gyakorlatok elsajátításában, ideértve a biodiverzitás megőrzésére irányuló kezdeményezéseket a gazdaságukat körülvevő védett területeken.


Mi a Garnier fenntartható beszerzési stratégiája?

Arra törekszünk, hogy 2022-ig megújuló összetevőink 100% -át fenntartható módon szerezzük be. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a biodiverzitás és a bolygó védelme mellett a Green Science (zöld tudományok) előmozdításával, hogy fogyasztóinknak továbbra is ugyanazt a magas hatékonyságot kínálhassuk, miközben biztosítjuk, hogy minden Garnier termék fenntarthatóbbá váljon. Manapság a Garnier összetevőinek több mint fele megújuló forrásból származik, és 2025-re arra törekszünk, hogy megújuló összetevőink 100% -át fenntarthatóan szerezzük be.

A fenntartható forrás a csomagolásainkban is prioritás. 2019-ben a kartondobozaink és a használati utasításaink papírjainak 100%-a rendelkezik fenntartható erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal.


Hogy lesz a Garnier zöldebb?

Új 98% -ban természetes eredetű formulákat és Ecocert tanúsítvánnyal rendelkező bio bőrápolási termékeket dolgoztunk ki, és folyamatosan csökkentettük termékeink ökológiai lábnyomát. Ipari telephelyeinken jelentősen csökkentettük a CO2-kibocsátást és a vízfogyasztást.

Napról napra egyre több természetes alapanyagunkat szerezzük be fenntartható módon, és minden termékkategóriánkban természetes eredetű formulákat vezetünk be. 2019-ben bevezettünk egy új bio termékcsaládot. Javítottuk gyáraink fenntarthatósági teljesítményét és csökkentettük a szűz műanyagok felhasználását csomagolásainkban, miközben növeltük az újrahasznosítható anyagok arányát.


Mit jelent a Green Sciences?

A Green Sciences magában foglalja az összes tudományos ismeretet, beleértve a természetes alapanyagok magas hatékonyságú természetes összetevővé való környezetkímélő, fenntartható átalakítását olyan folyamatok révén, mint például az extrakció vagy az erjesztés. A Garnier a legújabb tudományos ismereteket használja a természet erejének felszabadítására magas hatékonyságú, fenntartható termékeinkben.


Mi a zöld földművelés?

Mezőgazdasági gyakorlatok, amelyek természetes nyersanyagok előállítását támogatják oly módon, ami óvja az ökoszisztémákat és csökkenti a környezetre gyakorolt hatást. Ez jelentheti például kevesebb víz felhasználását, kevesebb szén-dioxid-kibocsátását és a hulladék mennyiségének csökkentését.


Hogyan lehet felfelős a szépségápolás?

A Garnier úttörő szerepet játszott az átláthatósági mozgalmakban, már 2017-től nyilvánosságra hozva az összetevőink eredetét. 2020-ban ismét előrelépünk és megosztjuk termékeink környezeti és társadalmi hatásait ambiciózus, új környezetvédelmi címkézés révén.

Napról napra egyre több természetes összetevőnket nyerjünk ki fenntarthatóan, természetes eredetű formulákkal minden termékkategóriánkban, beleértve az új bio termékcsaládunkat is. Javítottuk gyáraink fenntarthatósági teljesítményét és csökkentettük a szűz műanyagok felhasználását csomagolásainkban, miközben növeltük az újrahasznosított anyagok arányát.

Green Beauty stratégiánk lehetővé teszi számunkra, hogy tovább haladjunk és a szépségápolással kapcsolatban teljes körű megközelítést alkalmazzunk. Ez magában foglalja kötelezettségvállalásainkat arra vonatkozóan, hogy javítsuk termékeink hatásait az életciklusuk során, elősegítve a természeti erőforrások megőrzését, a tiszta energiák felhasználását és a túlzott hulladékfelhalmozás megelőzését.


Mit jelent a „környezetbarátan kidolgozott formula”?

Az életciklus-értékelésekkel laboratóriumaink évek óta mérik termékeink környezeti hatásait. Arra koncentrálunk, hogy javítsuk formuláink biológiai lebonthatóságát, csökkentsük a vízlábnyomunkat, és csökkentsük termékeinknek a vizek élővilágára gyakorolt hatását.

Több újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolás

Mely műanyagokat lehet újrahasznosítani?

A legtöbb műanyag, amelyet a Garnier ma a csomagolásaiban használ PET (polietilén-tereftalát), PP (polipropilén) és PE (polietilén). Ezek az anyagok többször újrahasznosíthatók és újrahasználhatók, és a leggyakrabban újrahasznosított műanyagok a világon.
A PCR (Post-Consumer Recycled) műanyagokat újrahasznosítják a fogyasztási cikkekből származó műanyagok hulladékokból. A Garnier elkötelezte magát arra, hogy 2025-ra 100%-ban kizárólag PCR műanyagokat vagy bio forrásból származó műanyagokat fog használni.
A Garnier úgy véli, hogy a mi felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy termékeink mely részei újrahasznosíthatók. Videókat és oktatóanyagokat készítettünk a különféle műanyagtípusokról és különféle újrahasznosítási folyamatokról.


Hogyan csökkenti a Garnier a műanyagok használatát?

Stratégiánkat arra alapozzuk, hogy környezetbarátan tervezett csomagolásokat használjunk négy fő szempont szerint: újrahasznosított anyagok felhasználásával, újratervezéssel és innovációval, újrafelhasználással és újrahasznosítással.

  • Innovációk

Néhány műanyag-csökkentő innovációnk, amelyekkel kapcsolatban a leginkább izgatottak vagyunk, 2020-ban kerül bevezetésre. Az Ultra Doux sampon, a legkülönlegesebb „műanyagmentes” megoldással 100% FSC-tanúsítvánnyal ellátott kartonból készül. Az Ultra-Doux Ecopack 80%-kal csökkenti a samponjainkhoz felhasznált műanyagok mennyiségét. Illetve a Garnier Bio Hemp hidratálókrém karton alapú tubusba kerül.

  • Meglévő termékek

Célunk az, hogy könnyítsük a csomagolásainkban használt műanyag mennyiségét, és szűz műanyag helyett újrahasznosítható vagy újrahasznosított műanyagot használjunk. Ehhez nagy mennyiségben, lehetőleg helyi forrásból van szükség használat után újrahasznosított műanyagokra és más fenntartható anyagokra. A csomagolóanyag-szállítóinkkal és a műanyaggyártókkal szoros együttműködésben dolgozunk ki robusztus PCR ellátást, azzal a céllal, hogy 2025-re ez elérje a 100% -ot.

  • Leszámolás

2019-ben újrahasznosított műanyagok használatával 3670 tonna szűz műanyagot takarítottunk meg. 2020 végéig az összes Fructis műanyag flakon 100% -ban újrahasznosított műanyagból fog készülni Európában és az Egyesült Államokban. Újrahasznosított műanyagok használatával 2020-ban összességében 7000 tonna szűz műanyagot fogunk tudni megtakarítani. 2025-re egyetlen termékünk sem fog szűz műanyagot tartalmazni, és minden csomagolásunk újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható lesz, ami évente 37 000 tonna szűz műanyag megtakarítását teszi lehetővé.

  • Közösség

 Együttműködünk a Plastics for change társadalmi szervezettel és több tonna műanyagot fogunk újrahasznosítani, illetve stabil jövedelmet és a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítunk szemétszedőknek Indiában. Úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk az is, hogy ösztönözzük fogyasztóinkat az újrahasznosításra. Ily módon csökkenteni tudjuk a műanyagok környezetbe kerülését.


Hogyan hasznosítjuk újra a műanyagot?

Az újrahasznosítható műanyagot összegyűjtik, tisztítják és típus szerint szétválogatják. Ezután felaprítják, átmossák, megolvasztják és pelletekké vagy granulátumokká alakítják. Ezt a szemcsés műanyagot új csomagolásokhoz használják.

A L'Oréal csoport konzorciumot hozott létre a CARBIOS céggel a biotechnológia fejlesztése érdekében az újrahasznosításban. * A Garnier pedig felhasználja ennek a folyamatnak az eredményeit új csomagolások tervezésekor, elősegítve a körforgást.

  *A CARBIOS egy enzimatikus bio-újrahasznosítási eljárást fejlesztett ki a műanyagokra, amely a polimereket az eredeti alkotóelemeikké (monomerekké) bontja le. A szétválasztás és a tisztítás után a monomerek újra felhasználhatók olyan műanyag előállításához, amelyek teljesítménye hasonló a szűz műanyaghoz, anélkül, hogy az újrahasznosítási folyamat során veszítene értéből. 


Hogyan lehet újrahasznosítani a csomagolást?

A Garnier kötelezettséget vállal az újrahasznosítható vagy újratölthető rendszerek népszerűsítésére, új partnerségek és modellek kikísérletezésével. Együttműködünk a franciaországi LoopTM vállalattal olyan innovatív körforgású bevásárló platformok építésében, amelyek az egyszer használatos eldobható csomagolást hosszú távon újra felhasználható műanyag csomagolással helyettesítik.


Mi a szűz műanyag?

A szűz műanyag olyan újonnan előállított műanyag, amelyet korábban még soha nem használtak termékekben vagy nem dolgoztak fel. Az újrahasznosító üzemek a fogyasztók által kidobott szűz műanyagot használják alapanyagként.

A Garnier célja 37 000 tonna szűz műanyag megtakarítása évente. Újragondoljuk csomagolásainkat, hogy 2025-re újrafelhasználhatóak, újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak legyenek. Addigra minden termékünk szűz műanyag nélkül fog készülni, ami helyett 100% -ban használat után újrahasznosított (PCR) vagy bio-forrásból származó műanyagot fogunk használni.


Hogyan csökkenti a Garnier csomagolásuk súlyát?

A Garnier vállalja, hogy csökkenti a csomagolásai súlyát és méretét, a kupakokat és a műanyag palackok újratervezése által, illetve, hogy eltávolítja a betéteket a tasakokból. Új, műanyagmentes csomagolásokat és új alternatívákat is keresünk az egyszer használatos csomagolások helyett. 
Műanyag csomagolásaink súlyának csökkentésével több mint 592 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg 2019-ben. Továbbra is folytatjuk a műanyag csomagolások súlyának csökkentését és 2020-ban el fogjuk érni a 858 tonna megspórolt műanyagot.

Több megújuló energia

Az elmúlt 15 évben ipari létesítményeink vízfogyasztását 45%-kal, CO2-kibocsátását 72% -kal csökkentettük. 2025-re ipari létesítményeink 100% -a karbon-semleges lesz, kizárólag megújuló energiák felhasználásával.

Hogyan lehet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást?

Minden üzemünk folyamatosan tesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért az energiahatékonyság növelésével az épületek jobb tervezése és szigetelése, valamint energiahatékony technológiákat alkalmazása révén az ipari folyamatokban, illetve több megújuló energia helyben történő beszerzése révén.

Az ilyen típusú erőfeszítéseknek köszönhetően 2005. és 2019. között 72% -kal csökkentettük a karbonlábnyomunkat. Célunk, hogy minden ipari létesítményünk 2025-re karbon-semleges legyen. Ezt az egyes telephelyekhez legjobban megfelelő technológiák használata révén fogjuk tudni elérni: biometanizálás, napelemek, biomassza, szélenergia stb.


Hogyan lehet csökkenteni az energiafogyasztást?

Gyárainkban és elosztóközpontjainkban folytatjuk az energiafelhasználás optimalizálását azzal a céllal, hogy 2025-re 100% -ban megújuló energiát használjunk.


Milyen a fenntartható gyár?

A fenntartható gyár az, amely megújuló energiát használ és karbon-semleges.


Hogyan lehet csökkenteni a vízfogyasztást?

A Garnier az üzemeiben átgondolja a vízfelhasználást annak érdekében, hogy jelentősen csökkenthesse ipari vízfogyasztását. Már van három a vizet visszaforgató gyárunk, ahol az ipari vízfelhasználás (például tisztításhoz és hűtéshez) 100% -át újrahasznosítják, újratisztítják vagy újra felhasználják. Ezekhez a folyamatokhoz nincs már szükségünk édesvízre.

A jó minőségű víz belső ciklusban történő kezelése és újrahasznosítása révén csökkentjük a vízfogyasztást és a gyár környezeti hatását. Három vizet visszaforgató üzemünk 2019-ben több mint 8 millió liter vizet takarított meg 2018-hoz képest, és sok más gyárat inspirált világszerte.


Hogyan csökkenti a Garnier a karbon hatását?

Termékeink környezeti hatásainak csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként támogatni fogjuk a Garnier minden ipari létesítményének karbon-semlegessé válását és 100% -os megújuló energia alkalmazását az elkövetkező öt évben.

További intézkedések a műanyagszennyezés elleni küzdelem érdekében

2019-ben a Garnier csatlakozott az Ocean Conservancy kezdeményezéshez a műanyagszennyezés elleni küzdelem jegyében. Szeptember 21.-én világszerte 355 alkalmazottat mozgósítottunk a Nemzetközi vízpartok menti szemétszedés világnapja alkalmából. 2020. szeptember 19-én szintén csatlakozunk az Ocean Conservancy -hez a világ legnagyobb egynapos önkéntes kezdeményezéséhez a műanyagszennyezés ellen.

Milyen intézkedéseket tesz A Garnier az óceánok védelmének érdekében?

Annak érdekében, hogy a szépségiparon túl is pozitív hatást gyakoroljunk, együttműködünk az Ocean Conservancy kezdeményezéssel, egy társadalmi szervezettel, amely több mint 30 éve dolgozik az óceánok műanyagszennyezésének javításán. Együtt felhívjuk a figyelmet az óceánok és a strandok tisztításának fontosságára, és munkatársainkat és fogyasztóinkat arra ösztönözzük, hogy vegyenek részt az Ocean Conservancy éves nemzetközi vízparti szemétszedésén, ami a világ legnagyobb egynapos önkéntes kezdeményezése az óceánok műanyagszennyezése ellen.

Együttműködünk a Plastics for Change társadalmi szervezettel is, hogy segítsünk az indiai szemétszedők közösségének méltányos díjazást kapni az összeszedett műanyagokért, javítani a munkakörülményeiket és előmozdítani az újrahasznosítást.


Mi a műanyagszennyezés?

A műanyagszennyezés sürgető kihívássá vált az elmúlt évtizedekben. Napjainkban évente több mint 350 millió tonna műanyag kerül előállításra, és a műanyaghulladékok csupán 20% -a kerül újrahasznosításra világszerte. A többi hulladékká válik, és szennyezi a környezetet. Manapság a világon előállított műanyagok több mint 75% -a válik hulladékká. A műanyagszennyezés károsítja az élővilágot és a természetes ökoszisztémákat, illetve hozzájárul az klímaváltozáshoz.


Mennyi műanyag van az óceánokban?

Évente akár 12,7 millió tonna műanyag szivárog az óceánokba. A tudósok 2050-re azt jósolják, hogy a műanyagok súlya meghaladja az óceánokban élő halakét. A világon percenként 1 teli kukásautónyi műanyag megfelelője kerül az óceánokba. (Forrás: ENSZ Környezetvédelmi program: https://environmentlive.unep.org/marinepollution).


Hogyan kerül a műanyag az óceánokba?

Óceánjaink műanyagszennyezésének nagy részét az okozza, hogy az embereknek nincs lehetősége a hulladékoktól felelősségteljesen megszabadulni. Ehelyett a műanyaghulladékaik gyakran a helyi folyókba kerülnek, végül pedig az óceánokba jutnak. A probléma középpontjában a műanyagszennyezés nagy részét jelenleg az egyszer használatos csomagolást támogató üzleti modellek okozzák; a hulladékgazdálkodás hiánya miatt a műanyag a környezetbe kerül; és az ellátási lánc, amely jelenleg ötször annyi szűz műanyagot gyárt, mint újrahasznosított műanyagot.


Milyen hatása van a műanyagoknak az óceánokban?

Több mint 800 tengeri állatfajt érint a műanyagszennyezés, akár lenyelés, összegabalyodás, akár kémiai szennyezés révén. Milliónyi tengeri madár és tengeri emlős halálát okozza, néhány tengeri faj a kihalás szélére került az óceánok műanyagszennyeződése miatt. A tengeri élőlények műanyag-fogyasztása egészségügyi problémákat okoz, amelyek az élelmiszerláncban átterjednek a nagyobb tengeri állatokra és végül az emberekre, akik elfogyasztják ezeket. A tengerekben található műanyagok szintén szennyezik az óceánokat, csökkentve az oxigénszintet és befolyásolva a tengeri állatok, köztük a bálnák, delfinek és pingvinek túlélését. A madarak és a szárazföldi állatok is beleakadhatnak a strandokat borító műanyagokba. Ez veszélyt jelent a tengeri ökoszisztémák működésére, és az óceánban lebegő mikroműanyag-részecskék mérgezők minden élőlényre.

Kerülj képbe a 2019.-es Fenntarthatósági jelentés letöltésével!