Több szolidáris beszerzés

2020-ban tevékenységeink 787 közösséget támogattak világszerte.
2025-re 1000 közösség lesz részese szolidáris beszerzési programjainknak.

Hogyan segíti a Garnier a gazdákat?

A szolidáris beszerzési program a munkaerőpiacról általában kirekesztett emberek számára biztosít munkalehetőséget és fenntartható jövedelmet. Elkötelezettek vagyunk a fair trade gyakorlatainak átültetésére az ellátási lánc egészébe, a gazdálkodók és a munkavállalók támogatásáért és bevételeik és megélhetésük javításáért. Továbbá képzéseket is biztosítunk a mezőgazdasági készségeik fejlesztése és a biogazdálkodással kapcsolatos legújabb ismeretek átadása céljából.Hogyan segíti a Garnier a helyi gazdaságot?

Sok kis gazdálkodó számára megkönnyítjük az egészségügyi szolgáltatásokhoz vagy a jóléti védelmező mechanizmusokhoz való hozzáférést. 2020-ban szolidáris beszerzési programunk lehetővé tette 787 társadalmi vagy pénzügyi kihívásokkal küzdő közösség számára a munkához jutást vagy a munkahely és a tisztességes jövedelem megtartását. Társadalmi szervezetekkel is együttműködtünk annak érdekében, hogy világszerte társadalmilag felelős vagy szolidáris beszerzési programokkal segítsük a közösségek támogatását.

Több természetes összetevő & green science

2020-ban új vagy megújított hajápolási formuláink átlagosan 90%-os biológiai lebonthatóságot* értek el. Új formuláink átlagosan 65% biológiai alapú összetevőt tartalmaznak és biológiai összetevőink 85%-a fenntartható forrásból származik. 2025-re új és megújított bőr- és hajápolási termékeink összetevőinek 75%-a biológiai alapú lesz és bőségesen rendelkezésre álló ásványokból vagy körforgásos folyamatokból fog származni. *Az OECD 301 vagy egy ennek megfelelő tesztek szerint

Több újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolás

2020-ban az újrahasznosított műanyagok felhasználásának köszönhetően 9019 tonna első felhasználású műanyagot spóroltunk meg. 2021 februárjától kezdve a Fructis és a Whole Blends tubusai Európában és az Amerikai Egyesült Államokban 100% újrahasznosított műanyagból fognak készülni. 2025-re a Garnier célja, hogy minden csomagolása 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készüljön, több mint 40 000 tonna első felhasználású műanyagot spórolva meg. Szintén 2025-re minden Garnier műanyag csomagolás újrahasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz. Műanyagmentes csomagolások kifejlesztésével innoválunk, mint például a szilárd samponunk vagy a kartonpapírt tartalmazó tubusaink úgy, hogy könnyebbé tesszük a csomagolásainkat az újratervezésük során, valamint elősegítjük termékeink újbóli felhasználását és újratöltését.

Mely műanyagokat lehet újrahasznosítani?

A legtöbb műanyag, amelyet a Garnier ma a csomagolásaiban használ PET (polietilén-tereftalát), PP (polipropilén) és PE (polietilén). Ezek az anyagok többször újrahasznosíthatók és újrahasználhatók, és a leggyakrabban újrahasznosított műanyagok a világon.
A PCR (Post-Consumer Recycled) műanyagokat újrahasznosítják a fogyasztási cikkekből származó műanyagok hulladékokból. A Garnier elkötelezte magát arra, hogy 2025-ra 100%-ban kizárólag PCR műanyagokat vagy bio forrásból származó műanyagokat fog használni.
A Garnier úgy véli, hogy a mi felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy termékeink mely részei újrahasznosíthatók. Videókat és oktatóanyagokat készítettünk a különféle műanyagtípusokról és különféle újrahasznosítási folyamatokról.


Hogyan csökkenti a Garnier a műanyagok használatát?

Stratégiánkat arra alapozzuk, hogy környezetbarátan tervezett csomagolásokat használjunk négy fő szempont szerint: újrahasznosított anyagok felhasználásával, újratervezéssel és innovációval, újrafelhasználással és újrahasznosítással.

  • Innovációk

2020-ban izgalmas műanyag-csökkentő innovációkat indítottunk útjukra, mint a Botanic Therapy szilárd sampon, amelynek csomagolása különleges „műanyagmentes” megoldással, 100% FSC-tanúsítvánnyal ellátott kartonból készül. A Botanic Therapy környezetbarát csomagolása 80%-kal csökkenti a samponjainkhoz felhasznált műanyagok mennyiségét. Illetve a Garnier Bio Hemp hidratálókrém kartont tartalmazó tubusba került, ezt a megoldást más termékekre is kiterjesztjük majd az idei év során.

  • Meglévő termékek

Célunk az, hogy könnyítsük a csomagolásainkban használt műanyag mennyiségét, és szűz műanyag helyett újrahasznosítható vagy újrahasznosított műanyagot használjunk. Ehhez nagy mennyiségben, lehetőleg helyi forrásból van szükség használat után újrahasznosított műanyagokra és más fenntartható anyagokra. A csomagolóanyag-szállítóinkkal és a műanyaggyártókkal szoros együttműködésben dolgozunk ki robusztus PCR ellátást, azzal a céllal, hogy 2025-re ez elérje a 100% -ot.

  • Eredmények

2020-ban újrahasznosított műanyagok használatával 9019 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg. 2021 februárjától kezdődően minden Fructis flakon 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül Európában és az Egyesült Államokban. 
2025-re a Garnier célja, hogy csomagolásai egyáltalán ne tartalmazzanak szűz műanyagot, és minden műanyag csomagolása újrahasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen, ami évente több mint 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítását teheti lehetővé.

  • Közösség

Együttműködünk a Plastics for change társadalmi szervezettel és több tonna műanyagot fogunk újrahasznosítani, illetve stabil jövedelmet és a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítunk szemétszedőknek Indiában. Úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk az is, hogy ösztönözzük fogyasztóinkat az újrahasznosításra. Ily módon csökkenteni tudjuk a műanyagok környezetbe kerülését.


Hogyan hasznosítjuk újra a műanyagot?

Az újrahasznosítható műanyagot összegyűjtik, tisztítják és típus szerint szétválogatják. Ezután felaprítják, átmossák, megolvasztják és pelletekké vagy granulátumokká alakítják. Ezt a szemcsés műanyagot új csomagolásokhoz használják.

A L'Oréal csoport konzorciumot hozott létre a CARBIOS céggel a biotechnológia fejlesztése érdekében az újrahasznosításban. * A Garnier pedig felhasználja ennek a folyamatnak az eredményeit új csomagolások tervezésekor, elősegítve a körforgást.

  *A CARBIOS egy enzimatikus bio-újrahasznosítási eljárást fejlesztett ki a műanyagokra, amely a polimereket az eredeti alkotóelemeikké (monomerekké) bontja le. A szétválasztás és a tisztítás után a monomerek újra felhasználhatók olyan műanyag előállításához, amelyek teljesítménye hasonló a szűz műanyaghoz, anélkül, hogy az újrahasznosítási folyamat során veszítene értéből. 


Hogyan lehet újrahasznosítani a csomagolást?

A Garnier kötelezettséget vállal az újrahasználható vagy újratölthető rendszerek népszerűsítésére, új partnerségek és modellek kikísérletezésével. Együttműködünk a LoopTM vállalattal (az Egyesült Királyságban) olyan innovatív körforgású bevásárló platformok építésében, amelyek az egyszer használatos eldobható csomagolást hosszú távon újra felhasználható műanyag csomagolással helyettesítik.


Mi a szűz műanyag?

A szűz műanyag olyan újonnan előállított műanyag, amelyet korábban még soha nem használtak termékekben vagy nem dolgoztak fel. Az újrahasznosító üzemek a fogyasztók által kidobott szűz műanyagot használják alapanyagként.

A Garnier célja 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítása évente. Újragondoljuk csomagolásainkat, hogy 2025-re újrafelhasználhatóak, újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak legyenek. Addigra minden termékünk szűz műanyag nélkül fog készülni, ami helyett 100% -ban használat után újrahasznosított (PCR) vagy bio-forrásból származó műanyagot fogunk használni.


Hogyan csökkenti a Garnier csomagolásuk súlyát?

A Garnier vállalja, hogy csökkenti a csomagolásai súlyát és méretét, a kupakok és a műanyag flakonok újratervezése, a tasakok méretének csökkentése, illetve a tasakok betéteinek eltávolítása által. Új, műanyagmentes csomagolásokat és új alternatívákat is keresünk az egyszer használatos csomagolások helyettesítésére. 
Műanyag csomagolásaink súlyának csökkentésével 2020-ban több mint 486 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg.


Milyen intézkedéseket tesz A Garnier az óceánok védelmének érdekében?

Annak érdekében, hogy a szépségiparon túl is pozitív hatást gyakoroljunk, együttműködünk az Ocean Conservancy kezdeményezéssel, egy társadalmi szervezettel, amely több mint 30 éve dolgozik az óceánok műanyagszennyezésének javításán. Együtt felhívjuk a figyelmet az óceánok és a strandok tisztításának fontosságára, és munkatársainkat és fogyasztóinkat arra ösztönözzük, hogy vegyenek részt az Ocean Conservancy éves nemzetközi vízparti szemétszedésén, ami a világ legnagyobb egynapos önkéntes kezdeményezése az óceánok műanyagszennyezése ellen.

Együttműködünk a Plastics for Change társadalmi szervezettel is, hogy segítsünk az indiai szemétszedők közösségének méltányos díjazást kapni az összeszedett műanyagokért, javítani a munkakörülményeiket és előmozdítani az újrahasznosítást.


Mi a műanyagszennyezés?

A műanyagszennyezés sürgető kihívássá vált az elmúlt évtizedekben. Napjainkban évente több mint 350 millió tonna műanyag kerül előállításra, és a műanyaghulladékok csupán 20% -a kerül újrahasznosításra világszerte. A többi hulladékká válik, és szennyezi a környezetet. Manapság a világon előállított műanyagok több mint 75% -a válik hulladékká. A műanyagszennyezés károsítja az élővilágot és a természetes ökoszisztémákat, illetve hozzájárul az klímaváltozáshoz.


Mennyi műanyag van az óceánokban?

Évente akár 12,7 millió tonna műanyag szivárog az óceánokba. A tudósok 2050-re azt jósolják, hogy a műanyagok súlya meghaladja az óceánokban élő halakét. A világon percenként 1 teli kukásautónyi műanyag megfelelője kerül az óceánokba. (Forrás: ENSZ Környezetvédelmi program: https://environmentlive.unep.org/marinepollution).


Hogyan kerül a műanyag az óceánokba?

Óceánjaink műanyagszennyezésének nagy részét az okozza, hogy az embereknek nincs lehetősége a hulladékoktól felelősségteljesen megszabadulni. Ehelyett a műanyaghulladékaik gyakran a helyi folyókba kerülnek, végül pedig az óceánokba jutnak. A probléma középpontjában a műanyagszennyezés nagy részét jelenleg az egyszer használatos csomagolást támogató üzleti modellek okozzák; a hulladékgazdálkodás hiánya miatt a műanyag a környezetbe kerül; és az ellátási lánc, amely jelenleg ötször annyi szűz műanyagot gyárt, mint újrahasznosított műanyagot.


Milyen hatása van a műanyagoknak az óceánokban?

Több mint 800 tengeri állatfajt érint a műanyagszennyezés, akár lenyelés, összegabalyodás, akár kémiai szennyezés révén. Milliónyi tengeri madár és tengeri emlős halálát okozza, néhány tengeri faj a kihalás szélére került az óceánok műanyagszennyeződése miatt. A tengeri élőlények műanyag-fogyasztása egészségügyi problémákat okoz, amelyek az élelmiszerláncban átterjednek a nagyobb tengeri állatokra és végül az emberekre, akik elfogyasztják ezeket. A tengerekben található műanyagok szintén szennyezik az óceánokat, csökkentve az oxigénszintet és befolyásolva a tengeri állatok, köztük a bálnák, delfinek és pingvinek túlélését. A madarak és a szárazföldi állatok is beleakadhatnak a strandokat borító műanyagokba. Ez veszélyt jelent a tengeri ökoszisztémák működésére, és az óceánban lebegő mikroműanyag-részecskék mérgezők minden élőlényre.

 

Több megújuló energia

Az elmúlt 15 évben 53%-kal csökkentettük a vízfogyasztást és 69%-kal a CO2 kibocsátást ipari létesítményeinkben.
2025-re ipari telephelyeink 100%-a karbonsemleges lesz, kizárólag megújuló energiát használva.

A Cruelty Free International jóváhagyásával

2021 márciusa óta minden Garnier termék rendelkezik a Cruelty Free International jóváhagyó pecsétjével a Leaping Bunny Program keretében. Ez egy vezető nonprofit szervezet, amely azon dolgozik, hogy véget vessen az állatkísérleteknek.

Kerülj képbe a 2021.-as Fenntarthatósági jelentés letöltésével!