first fixed slider

Több szolidáris beszerzés

2020-ban tevékenységeink 787 közösséget támogattak
világszerte. 2025-re 1000 közösség lesz részese szolidáris beszerzési programjainknak.

Hogyan segíti a Garnier a gazdákat?

A szolidáris beszerzési program a munkaerőpiacról általában kirekesztett emberek számára biztosít munkalehetőséget és fenntartható jövedelmet. Elkötelezettek vagyunk a fair trade gyakorlatainak átültetésére az ellátási lánc egészébe, a gazdálkodók és a munkavállalók támogatásáért és bevételeik és megélhetésük javításáért. Továbbá képzéseket is biztosítunk a mezőgazdasági készségeik fejlesztése és a biogazdálkodással kapcsolatos legújabb ismeretek átadása céljából.Hogyan segíti a Garnier a helyi gazdaságot?

Sok kis gazdálkodó számára megkönnyítjük az egészségügyi szolgáltatásokhoz vagy a jóléti védelmező mechanizmusokhoz való hozzáférést. 2020-ban szolidáris beszerzési programunk lehetővé tette 787 társadalmi vagy pénzügyi kihívásokkal küzdő közösség számára a munkához jutást vagy a munkahely és a tisztességes jövedelem megtartását. Társadalmi szervezetekkel is együttműködtünk annak érdekében, hogy világszerte társadalmilag felelős vagy szolidáris beszerzési programokkal segítsük a közösségek támogatását.

Több természetes összetevő & Green Science

2020-ban új vagy megújított hajápolási formuláink átlagosan 90%-os biológiai lebonthatóságot* értek el. Új formuláink átlagosan 65% biológiai alapú összetevőt tartalmaznak és biológiai összetevőink 85%-a fenntartható forrásból származik. 2025-re új és megújított bőr- és hajápolási termékeink összetevőinek 75%-a biológiai alapú lesz és bőségesen rendelkezésre álló ásványokból vagy körforgásos folyamatokból fog származni. *Az OECD 301 vagy egy ennek megfelelő tesztek szerint

Mit jelent a fenntartható forrás?

A Garnier beszállítói kiválasztásakor figyelembe vesz: az ismert forrásból származó anyagok nyomon követhetőségét, etikai kérdéseket, környezetre gyakorolt hatásokat és társadalmi tényezőket is. Azt akarjuk, hogy alapanyagainkat felelősségteljes és fenntartható módon állítsák elő és takarítsák be. Ebbe beletartoznak a gazdálkodók, a használt földterületek, a gazdálkodás menete, a helyi közösségek és a beszerzés sok más szempontja is.


Miért fontos a fenntartható beszerzés?

A Garnier fontosnak tartja a fenntartható beszerzést, mert célunk annak biztosítása, hogy a biológiai alapú anyagok beszerzése kíméletes legyen és szükség esetén javítsa a következő pilléreket: a biológiai sokféleség megőrzése, az éghajlatváltozás elleni fellépés, a gazdasági szerepvállalás előmozdítása, tisztességes és biztonságos munkahelyek biztosítása, az egyenlőség garantálása.


Hogyan tudjuk megvédeni a biodiverzitást?

Olyan programokon keresztül, mint például a méhekkel kíméletes programunk, amelynek keretében a Garnier fenntartható módon szerzi be a méhektől származó összes összetevőjét, felelős méhészek és beszállítók hálózatán keresztül. Egy másik példa a fenntartható forrásra a PRONATURA-val együttműködésben megvalósított szolidáris forrásprogramunk, amely 23 mexikói családnak segít ökológiai gazdálkodási gyakorlatok elsajátításában, ideértve a biodiverzitás megőrzésére irányuló kezdeményezéseket a gazdaságukat körülvevő védett területeken.


Mi a Garnier fenntartható beszerzési stratégiája?

2020-ban biológiai alapú összetevőink 85%-át fenntarthatóan nyertük ki és arra törekszünk, hogy 2022-re elérjük a 100%-ot. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a biodiverzitás és a bolygó védelme mellett környezetbarát tudományok előmozdításával, hogy fogyasztóinknak továbbra is ugyanazt a magas hatékonyságot kínálhassuk, miközben biztosítjuk, hogy minden Garnier termék fenntarthatóbbá váljon. 

A fenntartható forrás a csomagolásainkban is prioritás. 2020-ban a kartondobozaink és a papírjainknak 100%-a rendelkezik fenntartható erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal vagy újrahasznosított anyagokból származik.


Hogy lesz a Garnier zöldebb?

Új 98% -ban természetes eredetű formulákat és Ecocert tanúsítvánnyal rendelkező bio bőrápolási termékeket dolgoztunk ki, és folyamatosan csökkentettük termékeink ökológiai és társadalmi lábnyomát.

Napról napra egyre több természetes alapanyagunkat szerezzük be fenntartható módon, és minden termékkategóriánkban természetes eredetű vagy környezetbarát módon tervezett formulákat vezetünk be. 2019-ben bevezettünk egy új bio termékcsaládot. Javítottuk gyáraink fenntarthatósági teljesítményét jelentősen csökkentve a CO2 kibocsátást és a vízfogyasztást, illetve csökkentettük a szűz műanyagok felhasználását csomagolásainkban, miközben növeltük az újrahasznosítható anyagok arányát.


Mit jelent a Green Sciences?

A Green Sciences magában foglalja az összes tudományos ismeretet, beleértve a természetes alapanyagok magas hatékonyságú természetes összetevővé való környezetkímélő, fenntartható átalakítását olyan folyamatok révén, mint például az extrakció vagy az erjesztés. A Garnier a legújabb tudományos ismereteket használja a természet erejének felszabadítására magas hatékonyságú, fenntartható termékeinkben.


Mi a zöld földművelés?

Mezőgazdasági gyakorlatok, amelyek természetes nyersanyagok előállítását támogatják oly módon, ami óvja az ökoszisztémákat és csökkenti a környezetre gyakorolt hatást. Ez jelentheti például kevesebb víz felhasználását, kevesebb szén-dioxid-kibocsátását és a hulladék mennyiségének csökkentését.


Hogyan lehet felfelős a szépségápolás?

A Garnier úttörő szerepet játszott az átláthatósági mozgalmakban, már 2017-től nyilvánosságra hozva az összetevőink eredetét. 2020-ban ismét előrelépünk és megosztjuk termékeink környezeti és társadalmi hatásait ambiciózus, új környezetvédelmi címkézés révén annak érdekében, hogy elősegítsük a még fenntarthatóbb döntéseket.

Napról napra egyre több biológiai alapú és természetes összetevőnket nyerjünk ki fenntarthatóan, természetes eredetű formulákkal minden termékkategóriánkban, beleértve az új bio termékcsaládunkat is. Javítottuk gyáraink fenntarthatósági teljesítményét és csökkentettük a szűz műanyagok felhasználását csomagolásainkban, miközben növeltük az újrahasznosított anyagok arányát.

Green Beauty stratégiánk lehetővé teszi számunkra, hogy továbblépjünk és a szépségápolással kapcsolatban teljes körű megközelítést alkalmazzunk. Ez magában foglalja kötelezettségvállalásainkat arra vonatkozóan, hogy javítsuk termékeink hatásait az életciklusuk során, elősegítve a természeti erőforrások megőrzését, a tiszta energiák felhasználását és a túlzott hulladékfelhalmozás megelőzését.


Mit jelent a „környezetbarátan kidolgozott formula”?

Az életciklus-értékelésekkel laboratóriumaink évek óta mérik termékeink környezeti hatásait. Arra koncentrálunk, hogy javítsuk formuláink biológiai lebonthatóságát, csökkentsük a vízlábnyomunkat, és csökkentsük termékeinknek a vizek élővilágára gyakorolt hatását.

Több újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolás

2020-ban az újrahasznosított műanyagok felhasználásának köszönhetően 9019 tonna első felhasználású műanyagot spóroltunk meg. 2021 februárjától kezdve a Fructis és a Whole Blends tubusai Európában és az Amerikai Egyesült Államokban 100% újrahasznosított műanyagból fognak készülni. 2025-re a Garnier célja, hogy minden csomagolása 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készüljön, több mint 40 000 tonna első felhasználású műanyagot spórolva meg. Szintén 2025-re minden Garnier műanyag csomagolás újrahasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz. Műanyagmentes csomagolások kifejlesztésével innoválunk, mint például a szilárd samponunk vagy a kartonpapírt tartalmazó tubusaink úgy, hogy könnyebbé tesszük a csomagolásainkat az újratervezésük során, valamint elősegítjük termékeink újbóli felhasználását és újratöltését.

Mely műanyagokat lehet újrahasznosítani?

A legtöbb műanyag, amelyet a Garnier ma a csomagolásaiban használ PET (polietilén-tereftalát), PP (polipropilén) és PE (polietilén). Ezek az anyagok többször újrahasznosíthatók és újrahasználhatók, és a leggyakrabban újrahasznosított műanyagok a világon.
A PCR (Post-Consumer Recycled) műanyagokat újrahasznosítják a fogyasztási cikkekből származó műanyagok hulladékokból. A Garnier elkötelezte magát arra, hogy 2025-ra 100%-ban kizárólag PCR műanyagokat vagy bio forrásból származó műanyagokat fog használni.
A Garnier úgy véli, hogy a mi felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy termékeink mely részei újrahasznosíthatók. Videókat és oktatóanyagokat készítettünk a különféle műanyagtípusokról és különféle újrahasznosítási folyamatokról.


Hogyan csökkenti a Garnier a műanyagok használatát?

Stratégiánkat arra alapozzuk, hogy környezetbarátan tervezett csomagolásokat használjunk négy fő szempont szerint: újrahasznosított anyagok felhasználásával, újratervezéssel és innovációval, újrafelhasználással és újrahasznosítással.

  • Innovációk

2020-ban izgalmas műanyag-csökkentő innovációkat indítottunk útjukra, mint a Botanic Therapy szilárd sampon, amelynek csomagolása különleges „műanyagmentes” megoldással, 100% FSC-tanúsítvánnyal ellátott kartonból készül. A Botanic Therapy környezetbarát csomagolása 80%-kal csökkenti a samponjainkhoz felhasznált műanyagok mennyiségét. Illetve a Garnier Bio Hemp hidratálókrém kartont tartalmazó tubusba került, ezt a megoldást más termékekre is kiterjesztjük majd az idei év során.

  • Meglévő termékek

Célunk az, hogy könnyítsük a csomagolásainkban használt műanyag mennyiségét, és szűz műanyag helyett újrahasznosítható vagy újrahasznosított műanyagot használjunk. Ehhez nagy mennyiségben, lehetőleg helyi forrásból van szükség használat után újrahasznosított műanyagokra és más fenntartható anyagokra. A csomagolóanyag-szállítóinkkal és a műanyaggyártókkal szoros együttműködésben dolgozunk ki robusztus PCR ellátást, azzal a céllal, hogy 2025-re ez elérje a 100% -ot.

  • Eredmények

2020-ban újrahasznosított műanyagok használatával 9019 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg. 2021 februárjától kezdődően minden Fructis flakon 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül Európában és az Egyesült Államokban. 
2025-re a Garnier célja, hogy csomagolásai egyáltalán ne tartalmazzanak szűz műanyagot, és minden műanyag csomagolása újrahasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen, ami évente több mint 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítását teheti lehetővé.

  • Közösség

Együttműködünk a Plastics for change társadalmi szervezettel és több tonna műanyagot fogunk újrahasznosítani, illetve stabil jövedelmet és a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítunk szemétszedőknek Indiában. Úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk az is, hogy ösztönözzük fogyasztóinkat az újrahasznosításra. Ily módon csökkenteni tudjuk a műanyagok környezetbe kerülését.


Hogyan hasznosítjuk újra a műanyagot?

Az újrahasznosítható műanyagot összegyűjtik, tisztítják és típus szerint szétválogatják. Ezután felaprítják, átmossák, megolvasztják és pelletekké vagy granulátumokká alakítják. Ezt a szemcsés műanyagot új csomagolásokhoz használják.

A L'Oréal csoport konzorciumot hozott létre a CARBIOS céggel a biotechnológia fejlesztése érdekében az újrahasznosításban. * A Garnier pedig felhasználja ennek a folyamatnak az eredményeit új csomagolások tervezésekor, elősegítve a körforgást.

  *A CARBIOS egy enzimatikus bio-újrahasznosítási eljárást fejlesztett ki a műanyagokra, amely a polimereket az eredeti alkotóelemeikké (monomerekké) bontja le. A szétválasztás és a tisztítás után a monomerek újra felhasználhatók olyan műanyag előállításához, amelyek teljesítménye hasonló a szűz műanyaghoz, anélkül, hogy az újrahasznosítási folyamat során veszítene értéből. 


Hogyan lehet újrahasznosítani a csomagolást?

A Garnier kötelezettséget vállal az újrahasználható vagy újratölthető rendszerek népszerűsítésére, új partnerségek és modellek kikísérletezésével. Együttműködünk a LoopTM vállalattal (az Egyesült Királyságban) olyan innovatív körforgású bevásárló platformok építésében, amelyek az egyszer használatos eldobható csomagolást hosszú távon újra felhasználható műanyag csomagolással helyettesítik.


Mi a szűz műanyag?

A szűz műanyag olyan újonnan előállított műanyag, amelyet korábban még soha nem használtak termékekben vagy nem dolgoztak fel. Az újrahasznosító üzemek a fogyasztók által kidobott szűz műanyagot használják alapanyagként.

A Garnier célja 40 000 tonna szűz műanyag megtakarítása évente. Újragondoljuk csomagolásainkat, hogy 2025-re újrafelhasználhatóak, újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak legyenek. Addigra minden termékünk szűz műanyag nélkül fog készülni, ami helyett 100% -ban használat után újrahasznosított (PCR) vagy bio-forrásból származó műanyagot fogunk használni.


Hogyan csökkenti a Garnier csomagolásuk súlyát?

A Garnier vállalja, hogy csökkenti a csomagolásai súlyát és méretét, a kupakok és a műanyag flakonok újratervezése, a tasakok méretének csökkentése, illetve a tasakok betéteinek eltávolítása által. Új, műanyagmentes csomagolásokat és új alternatívákat is keresünk az egyszer használatos csomagolások helyettesítésére. 
Műanyag csomagolásaink súlyának csökkentésével 2020-ban több mint 486 tonna szűz műanyagot spóroltunk meg.


Milyen intézkedéseket tesz A Garnier az óceánok védelmének érdekében?

Annak érdekében, hogy a szépségiparon túl is pozitív hatást gyakoroljunk, együttműködünk az Ocean Conservancy kezdeményezéssel, egy társadalmi szervezettel, amely több mint 30 éve dolgozik az óceánok műanyagszennyezésének javításán. Együtt felhívjuk a figyelmet az óceánok és a strandok tisztításának fontosságára, és munkatársainkat és fogyasztóinkat arra ösztönözzük, hogy vegyenek részt az Ocean Conservancy éves nemzetközi vízparti szemétszedésén, ami a világ legnagyobb egynapos önkéntes kezdeményezése az óceánok műanyagszennyezése ellen.

Együttműködünk a Plastics for Change társadalmi szervezettel is, hogy segítsünk az indiai szemétszedők közösségének méltányos díjazást kapni az összeszedett műanyagokért, javítani a munkakörülményeiket és előmozdítani az újrahasznosítást.


Mi a műanyagszennyezés?

A műanyagszennyezés sürgető kihívássá vált az elmúlt évtizedekben. Napjainkban évente több mint 350 millió tonna műanyag kerül előállításra, és a műanyaghulladékok csupán 20% -a kerül újrahasznosításra világszerte. A többi hulladékká válik, és szennyezi a környezetet. Manapság a világon előállított műanyagok több mint 75% -a válik hulladékká. A műanyagszennyezés károsítja az élővilágot és a természetes ökoszisztémákat, illetve hozzájárul az klímaváltozáshoz.


Mennyi műanyag van az óceánokban?

Évente akár 12,7 millió tonna műanyag szivárog az óceánokba. A tudósok 2050-re azt jósolják, hogy a műanyagok súlya meghaladja az óceánokban élő halakét. A világon percenként 1 teli kukásautónyi műanyag megfelelője kerül az óceánokba. (Forrás: ENSZ Környezetvédelmi program: https://environmentlive.unep.org/marinepollution).


Hogyan kerül a műanyag az óceánokba?

Óceánjaink műanyagszennyezésének nagy részét az okozza, hogy az embereknek nincs lehetősége a hulladékoktól felelősségteljesen megszabadulni. Ehelyett a műanyaghulladékaik gyakran a helyi folyókba kerülnek, végül pedig az óceánokba jutnak. A probléma középpontjában a műanyagszennyezés nagy részét jelenleg az egyszer használatos csomagolást támogató üzleti modellek okozzák; a hulladékgazdálkodás hiánya miatt a műanyag a környezetbe kerül; és az ellátási lánc, amely jelenleg ötször annyi szűz műanyagot gyárt, mint újrahasznosított műanyagot.


Milyen hatása van a műanyagoknak az óceánokban?

Több mint 800 tengeri állatfajt érint a műanyagszennyezés, akár lenyelés, összegabalyodás, akár kémiai szennyezés révén. Milliónyi tengeri madár és tengeri emlős halálát okozza, néhány tengeri faj a kihalás szélére került az óceánok műanyagszennyeződése miatt. A tengeri élőlények műanyag-fogyasztása egészségügyi problémákat okoz, amelyek az élelmiszerláncban átterjednek a nagyobb tengeri állatokra és végül az emberekre, akik elfogyasztják ezeket. A tengerekben található műanyagok szintén szennyezik az óceánokat, csökkentve az oxigénszintet és befolyásolva a tengeri állatok, köztük a bálnák, delfinek és pingvinek túlélését. A madarak és a szárazföldi állatok is beleakadhatnak a strandokat borító műanyagokba. Ez veszélyt jelent a tengeri ökoszisztémák működésére, és az óceánban lebegő mikroműanyag-részecskék mérgezők minden élőlényre.

 

Több megújuló energia

Az elmúlt 15 évben 53%-kal csökkentettük a vízfogyasztást és 69%-kal a CO2 kibocsátást ipari létesítményeinkben.
2025-re ipari telephelyeink 100%-a karbonsemleges lesz, kizárólag megújuló energiát használva.

Hogyan lehet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást?

Minden üzemünk folyamatosan tesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért az energiahatékonyság növelésével az épületek jobb tervezése és szigetelése, valamint energiahatékony technológiák alkalmazása révén az ipari folyamatokban, illetve több megújuló energia helyben történő beszerzése révén.

Az ilyen típusú erőfeszítéseknek köszönhetően 2005. és 2020. között 69% -kal csökkentettük a karbonlábnyomunkat. Célunk, hogy minden ipari létesítményünk karbon-semleges legyen 2025-re. Ezt az egyes telephelyekhez legjobban megfelelő technológiák használata révén fogjuk tudni elérni: biometanizálás, napelemek, biomassza, szélenergia stb.


Hogyan lehet csökkenteni az energiafogyasztást?

Gyárainkban és elosztóközpontjainkban folytatjuk az energiafelhasználás optimalizálását azzal a céllal, hogy 2025-re 100% -ban megújuló energiát használjunk.


Milyen a fenntartható gyár?

A fenntartható gyár az, amely megújuló energiát használ és karbon-semleges.


Hogyan lehet csökkenteni a vízfogyasztást?

A Garnier az üzemeiben átgondolja a vízfelhasználást annak érdekében, hogy jelentősen csökkenthesse ipari vízfogyasztását. Már van három a vizet visszaforgató gyárunk, ahol az ipari vízfelhasználás (például tisztításhoz és hűtéshez) 100% -át újrahasznosítják, újratisztítják vagy újra felhasználják. Ezekhez a folyamatokhoz nincs már szükségünk édesvízre.

A jó minőségű víz belső ciklusban történő kezelése és újrahasznosítása révén csökkentjük a vízfogyasztást és a gyár környezeti hatását. Célunk, hogy 2030-ra gyáraink 100%-a vizet visszaforgatóvá váljon.


Hogyan csökkenti a Garnier a karbon hatását?

Termékeink környezeti hatásainak csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként támogatni fogjuk a Garnier minden ipari létesítményének karbon-semlegessé válását és 100% -os megújuló energia alkalmazását az elkövetkező öt évben.

A Cruelty Free International jóváhagyásával

2021 márciusa óta minden Garnier termék rendelkezik a Cruelty Free International jóváhagyó pecsétjével a Leaping Bunny Program keretében. Ez egy vezető nonprofit szervezet, amely azon dolgozik, hogy véget vessen az állatkísérleteknek.

Kerülj képbe a 2021.-as Fenntarthatósági jelentés letöltésével!