A göndör haj épolása és kezelése: kérdések és válaszok

Az egyenes hajjal rendelkző emberek gyakran nem tudják, hogy bármennyire is gyönyörű a göndör haj, valódi kihívást jelenthet a mindennapi ápolása és kezelése. Íme néhány a leggyakoribb kérdések közül, hogyan lehet a göndör hajat a lehető legjobban ápolni.

A hullámzás frissessége
Valószínűleg már Te is tudod, hogy a göndör haj könnyen becsomósodhat- de nem biztos, hogy tudod, hogy ez gyakran azért van, mert a haj száraz és nincs táplálva. Göndör hajad gondozása a megfelelő sampon használatával kezdődik - gyengéd és mélyen tápláló tápanyagra van szükséged.

A göndör haj legjobb kondicionálója
A következő lépés a kondicionáló. Ne feledd - göndör hajad több kondicionálást igényel, mint más típusú hajtípusok, de akkor is ügyelj arra, hogy a balzsamot a végekre és a hosszú részekre koncentráld. Ezzel elkerülhető a zsíros fejbőr veszélye. Az ujjaiddal vagy a fésűddel biztosítsd a termék egyenletes felvitelét, majd hagyj neki időt, hogy kifejtse a hatását, mielőtt leöblítenéd. Manapság egy teljesen új megközelítése van a kondicionálásnak, olyan többcélú formulákat használnak, mint a Garnier Fructis banános hajápoló. Használhatod ezt a finom illatú, vitaminokban gazdag terméket előmosásként, hagyományos balzsamként, mélyhidratáló és tápláló maszkként heti egyszeri kényeztetésként, vagy akár leave-in kondicionálóként. Egész nap fényesen tartja göndör fürtjeidet!

A göndör haj kifésülése és formázása
A göndör hajadhoz megfelelő típusú kondicionáló használatával már megtetted az első lépést a hatékony kifésülés érdekében. A következő egyszerű szabály az, hogy kefe helyett széles fogú fésűt használj, és soha ne keféld a száraz fürtöket, hacsak nem akarsz egész nap kócos hajjal járni. A szárításhoz a legjobb elkerülni a hajszárítót - használj speciális terméket a fürtjeid formázásához, amíg azok még nedvesek, és hagyjad, hogy a hajad természetes módon száradjon. A legjobb segítség, amelyet kaphatsz, egy kifejezetten erre a feladatra való kontúrkrém.

Ezekkel a hasznos tippekkel felvértezve máris készen állsz arra, hogy pillanatok alatt elkezdjed szeretni a göndör hajadat!