Hogyan növessze le hajszínét

Sok oka van annak, hogy miért akarjuk néha bedobni a törülközőt és abbahagyni hajunk festését. A hajfestés céljából fodrászhoz járás szüneteltetésével a haj jobb állapotba kerülhet, ráadásul hosszabb távon jelentős mennyiségű időt és pénzt takaríthat meg. A tökéletesen színezett fürtökről való lemondás valójában igazi trend ebben a szezonban, melyet a stylistok és fodrászok is támogatnak. Tehát a kérdés az, hogy hogyan térhet vissza természetes hajszínéhez, anélkül, hogy közben haja elhanyagoltnak tűnjön.

Melírozott hajra
Az első lépés, hogy hagyd, hogy a szín néhány hónapig lenőjön. Ez jól fogja jelezni a természetes hajszínedet, és megbarátkozhatsz az ombre stílussal - ami még mindig trendi! Azt javaslom, hogy csináltass egy jó frizurát is, hogy levágasd a sérült és túlkezelt hajvégeket. Innentől fogva egyszerűen csak tovább növesztheted a melírozott részeket, mivel ezeknek néhány hónap múlva el kell tűnniük. Ha fel akarod gyorsítani a folyamatot, akkor 8 hetente kaphatsz néhány sötétebb, a természetes színhez közelebb álló árnyalatot, amíg az összes szín el nem tűnik.

Kivilágosított hajra
Ismét az első lépés az, hogy hagyd, hogy a hajszín néhány hónapig lenőjön - vagy amíg meg nem látod a természetes tincsek színét. Ha nagy különbség van a természetes hajszín és a kivilágosított végek között, akkor azt javasoljuk, hogy használj valamilyen hajszínt a kivilágosított végek tompítására, hogy ne legyen olyan nagy a különbség. Ha ezt otthon szeretnéd csinálni, válassz egy árnyalatot, amely 2-3 árnyalattal sötétebb, mint a kezelt / színezett hajad. Nagyon fontos, hogy soha ne lépj át 3 árnyalattal sötétebbre, mint a jelenlegi hajszín, mert azzal azt kockáztatod, hogy nem éred el a kívánt eredményt.

Annak ellenére, hogy valószínűleg nem lehet egy lépésben elérni, vagy nem ugyanaz lesz, mint a természetes színed, ez segít enyhíteni az újra kinőtt és a kivilágosított haj közötti különbséget, így fokozatosan lenövesztheted az összes színt. A Garnier Nutrisse hajszínek minden színhez nagyon jó árnyalatjelzőkkel rendelkeznek, amelyek megmutatják, mire számíthatsz hajszíntől függően. Ezek a színek szintén féltartósak, így valóban jól átfedik a színeket, ha gyorsabb hatást szeretnél elérni és kihagynád az újranövesztési szakaszt.

Fontos megjegyezni azt is, hogy attól függően, hogy mennyit világosítottad a hajadat a múltban, valamint a haj porozitásától és általános egészségi állapotától függően többször is el lehet menni fodrászhoz (két-hat hónap alatt) a megfelelő tónus elérése érdekében.

Sötétített hajra
Ez egy kicsit bonyolultabb és valószínűleg szakember segítségét igényli - hacsak nem akarod a természetes utat választani és hagyni, hogy kecsesen lenőjön! A sötétebb színt egy színeltávolító segítségével kell eltávolítanod, hogy kiszedd a színt a hajadból. Nagyon fontos tudni, hogy a sötétebb állandó színt nem lehet egyszerűen eltávolítani egy világosabb hajszín hozzáadásával a hajhoz, ez csak színt ad, és megnehezíti a szín kiszedését és eltávolítását.

Ősz hajra
Tehát készen állsz arra, hogy megbarátkozz az új természetes árnyalatoddal, és hagyd az ősz hajat lenőni? Ez valójában kevésbé arról szól, hogy színt adj a hajadnak, sokkal inkább arról, hogy hagyd, hogy mindez természetes módon lenőjön. Mivel az ősz annyira változó lehet, mindenféle színárnyalattal, szinte lehetetlen ezt összehangolni egyetlen hajfestékkel. Ha azonban szőkésbarna vagy, akárcsak a szőkék, fokozatosan lenövesztheted és több sötétebb és világosabb árnyalattal is összekeverheted a színt a természetes színedre való áttérés érdekében.

Ezzel a tanáccsal felfegyverkezve most már elkezdheted a gyökerekhez való visszatérést - szó szerint!).