Hogyan kell megfelelően eltávolítani a sminket? - header Hogyan kell megfelelően eltávolítani a sminket?

Hogyan kell megfelelően eltávolítani a sminket?

A napi sminkeltávolítás az egészséges és szép bőr kulcsa. Ha beépíti a sminkeltávolítást a rendszeres szépségápolási rutinjába, azzal megelőzheti a tökéletlenségek és a bőröregedés kialakulását. Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan távolítsa el a sminket az arcról és a szemről.

Miért fontos, hogy ne feledkezzünk meg a sminkeltávolításról?

Akár használ sminket a mindennapokban, akár nem, érdemes mindig időt szánni az sminkeltávolításra. Ez elengedhetetlen az egészséges bőrhöz, mivel a porszemcsék, a faggyú és az elhalt hámsejtek a nap folyamán lerakódnak a bőrön, és megakadályozzák, hogy az szabadon lélegezzen. Ha ráadásul sminket is használ, még fontosabb, hogy nap mint nap megszabadítsa a bőrét mindentől, ami árthat.

Éjszaka a bőr regenerálódik, ezért fontos, hogy eltávolítsunk minden szennyeződést és sminket, amely hátráltathatja a természetes megújulást, így megelőzheti a különböző bőrproblémák kialakulását és a bőr idő előtti öregedését. Ezzel egyidejűleg előkészíti a bőrét, hogy a bőrápoló termékek maximálisan felszívódhassanak.

Sminkeltávolítás bőrtípus szerint

A sminkeltávolítás a bőrápolási rutin elengedhetetlen lépése minden bőrtípus számára. A bőrtípusunk határozza meg, hogy milyen sminklemosót érdemes használnunk. Általánosságban elmondható, hogy minél érzékenyebb a bőr, annál körültekintőbben kell választani.

Érzékeny bőr

Ha nagyon érzékeny a bőre, használjon hipoallergén termékeket, parfüm, alkohol, parabének és szilikonok nélkül. Különösen alkalmasak a rózsavizet tartalmazó sminklemosó tejek és micellás vizek.

Kétféle típusú sminklemosó

A sminkeltávolítók két alaptípusra oszthatók – vízbázisú és olajbázisú termékekre. A száraz bőr számára megfelelőbbek az olajbázisú termékek vagy balzsamok, amelyek nem szárítják ki a bőrt, míg a zsíros és problémás bőrre ideálisak a könnyű állagú, pattanások elleni aktív összetevőkkel rendelkező sminklemosó gélek és vizek.

Sminkeltávolító bőrtípus szerint

Ha száraz a bőre, válasszon olajos micellás vizet, sminklemosó tejet vagy tisztító habot. Ha inkább zsíros a bőre, akkor egy micellás víz vagy egy tökéletlenségek elleni hidratáló tisztító gél megfelelőbb lehet. Ha kombinált vagy normál bőrrel rendelkezik, egyszerűen válasszon egy normál vagy kombinált bőrre tervezett sminklemosó terméket.

Hogyan távolítsuk el a tartós sminket?

Míg egy tisztító gél, hab vagy sminklemosó tej tökéletesen megfelelő a hagyományos tisztításhoz, ezek a termékek nem biztos, hogy elegendőek a tartós sminkek eltávolításához. Ha olyan erős fedésű alapozót használ, amely hosszan tartó, akkor hatékony sminklemosóra lesz szüksége, amely még a tartós sminket is eltávolítja.

Ha nem szeretné többször is vattakorongokkal dörzsölni a bőrét, hagyatkozzon egy olyan bevált termékre, mint a Garnier Skin Naturals Kétfázisú micellás víz 3 az 1-ben, amely ötvözi az olajat és micellás technológiát. Az olaj eltávolít mindenféle sminket, beleértve a vízálló termékeket is, míg a micellák mágnesként vonzzák a szennyeződéseket. Használat után a bőr puha és táplált marad.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani a sminket a szemről?

Használjon szemfestéklemosót, amely a sminklemosóktól eltérően a szempillaspirálok, a szemceruzák és a szemhéjpúderek intenzív pigmentjeivel is megbirkózik. Vigye fel a szemfestéklemosót egy vattakorongra, vagy először nedvesítse be, hogy még könnyebb legyen eltávolítani a sminket.

Helyezze a termékkel átitatott vattakorongot a szemére, és várjon néhány másodpercet, amíg a smink feloldódik. Ezután gyengéd mozdulatokkal törölje le a szemsminket felülről lefelé és a szem belső sarkának irányában. A vízszintes mozdulatok elnehezítik a szempillákat, ezáltal azok kihullhatnak

Mindig csak egy irányban haladva távolítsa el a sminket (ne előre-hátra), és ne húzza a szemhéjakat a halánték felé. Ezek a mozdulatok megviselhetik azokat, és hozzájárulhatnak a ráncok kialakulásához

Hogyan lehet eltávolítani még a vízálló szempillaspirált is?

Vízálló szempillaspirál esetén olajos sminkeltávolítót kell használni, például kétfázisú szemsmink-eltávolítót, amely még a tartós szemsminkkel is megbirkózik. A szempillaspirál maradványait egy sminkeltávolítóba mártott vattakoronggal tisztítsa le, és menjen végig fentről lefelé, amíg a szempillák teljesen tiszták nem lesznek. Az olajos lemosók a tartós rúzsok eltávolítására is alkalmasak.

Hogyan távolítsuk el a sminket?

Nemcsak a sminklemosó termék megfelelő kiválasztása, hanem a helyes lépések és technika is fontos a sminkeltávolítás során. Kezdje a kézmosással, mielőtt lemossa a sminket. Először távolítsa el a szemsminket a fenti lépések szerint, majd folytassa az Ön által használt sminkeltávolító típusának megfelelően. Ne felejtse el lemosni a nyakát és a dekoltázsát is.

Sminkeltávolítás tisztító géllel és habbal

Ha tisztító gélt vagy habot használ, először öblítse le az arcát langyos vízzel. Ezután vigye fel a terméket az arcra, és finoman masszírozza be a bőrbe. Végül langyos vízzel öblítse le a sminklemosót, és óvatosan szárítsa meg a bőrt egy tiszta, arcra használt törölközővel.

Sminkeltávolítás micellás vízzel és arctisztító tejjel

A micellás vízzel vagy sminklemosó tejjel történő sminkeltávolítás előtt ne nedvesítse be az arcát. Vigye fel a tisztító terméket a vattakorongra, és gyengéd mozdulatokkal óvatosan haladjon az arc közepétől kifelé. A vattakorongokat a tisztítás során addig cserélgesse, amíg teljesen tiszták nem lesznek.

Kétlépéses arctisztítás az igazán tiszta bőrért

Próbálja ki a kétlépéses arctisztítást a tökéletesen megtisztított bőrért. Első lépésként használjon olajbázisú terméket, a második lépés során pedig vízbázisú terméket. Az olajos sminklemosók feloldják a sminket és a szennyeződéseket, valamint eltávolítják a faggyút. A gél vagy hab a tisztítás második lépésében megszabadítja az elhalt hámsejtektől, az izzadságtól és a baktériumoktól.
Ha zsíros a bőrtípusa, fontos, hogy olyan terméket válasszon, amely könnyed olajokat tartalmaz (például jojoba-, szőlőmag- és teafaolajat). A kétlépéses tisztítás az esti szépségápolási rutin részeként ajánlott, különösen akkor, ha sminket használ.

Tonizálás a tisztító és nyugtató hatásért

A sminkeltávolítás és tisztítás utolsó lépéseként tonizálja a bőrt. Az arctonik összehúzza a pórusokat, nyugtatja a bőrt, kiegyensúlyozottá teszi és előkészíti a bőrápoló termékek felszívódására. Kerülje azonban a szem környékét. Ne öblítse le a tonikot, hanem közvetlenül utána ápolja és hidratálja bőrét a kedvenc termékeivel.

 

Selfie Skin Coach

A ragyogó bőrtől már csak egy szelfi választ el!

Készíts egy szelfit, és megkapod a bőrödnek és igényeidnek megfelelő rutint. Mesterséges intelligenciánk 5 kulcsfontosságú tényezőre összpontosít, amelyek befolyásolják a bőr általános megjelenését.

KEZDÉS